Home & Cook Blog> Krása a zdraví> Jak vybrat žehličku na vlasy
20.8.2024

Jak vybrat žehličku na vlasy

Připravili jsme pro vás konzistentní a srozumitelný návod, jak vybrat tu správnou žehličku pro vaše vlasy. Také vám dáme několik tipů na to, jaké parametry při výběru zohlednit a jak následně žehličku na vlasy používat.

Vybíráme žehličku na vlnité vlasy, dlouhé rovné vlasy i na krátké vlasy

Chcete si pořídit žehličku na vlasy, se kterou budete stoprocentně spokojená? V tom případě vezměte v potaz svůj typ vlasů a rovněž typ účesu, který chcete se žehličkou na vlasy vytvořit. Vybavte se nejen žehličkou na rovnání krátkých či dlouhých vlasů, zkuste se poohlédnout i po žehličce na tvoření vlnitých vlasů. Pořídit si však můžete i přístroj, který zvládne všechno.

Spokojena budete zvláště s žehličkami na vlasy značky Rowenta, které jsou specialisty na rovné dlouhé či krátké vlasy. Žehličky Rowenta předcházejí krepatění a vykouzlí rovné vlasy, které jsou lesklé a úchvatné. Zaoblené okraje žehliček na vlasy od Rowenty jsou rovněž perfektní na rychlé a snadné natáčení polodlouhých a dlouhých vlasů, ze kterých vytvoříte úchvatné lokny nebo vlny.

Specialistou na absolutně rovné vlasy, lokny a vlny je zejména Rowenta Inimitable SF8230F0. S využitím této žehličky na vlasy dosáhnete profesionálních výsledků a odhalíte dokonalou krásu svých krátkých, polodlouhých i dlouhých vlasů. Tato žehlička kombinuje hladkou keramickou žehlicí plochu s odnímatelným kartáčkem, pomocí kterých jedním tahem získáte dokonale rovné vlasy při zachování 100 % keratinu. Kartáč navádí vlasy od kořínků ke konečkům přes 3D pohyblivé desky, ve kterých dochází k nepřetržitému kontaktu a které mají rovnoměrnou regulovanou teplotu. Technologie poskytuje maximální distribuci tepla pro rovnoměrné výsledky. Není proto nutné přejet pramen vlasů několikrát za sebou, plně dostačující je to pouze jednou.

Stačí následně tento kartáč odejmout a žehličku na vlasy Rowenta Inimitable SF8230F0 přetvoříte během chvilky v kulmu. Tvar této žehličky je totiž navržený rovněž tak, aby z vašich vlasů vytvořil přirozené vlny i úchvatné lokny.

 

Základní parametry: Jakou vybrat žehličku na vlasy?

Jestliže si kladete otázku, jakou vybrat žehličku na vlasy, abyste s ní byla plně spokojena, vezměte v potaz několik základních parametrů. Na co konkrétně se vyplatí zaměřit?

  1. Materiál žehličky na vlasy

Povrch žehlicí plochy patří k nejdůležitějším parametrům, který byste měla při výběru žehličky zvážit. Pořídit si můžete žehličku na vlasy s žehlicí plochou z kovu, teflonu, titanu, turmalínu, keramiky nebo kombinace výše uvedených materiálů.

Opravdovou kvalitu zaručují žehličky na vlasy od Rowenty, jejichž titanové desky mají keramický potah napuštěný turmalínem. Tato kombinace zajišťuje rovnoměrný ohřev žehlicí plochy, která je vůči vlasům šetrná, zmírňuje jejich elektrizování, dodává vlasům lesk a zajišťuje ty nejlepší výsledky.

2. Velikost žehlicí plochy

Jak dále vybrat žehličku na vlasy? S ohledem na velikost žehlicí plochy. Máte v zásadě dvě možnosti. Rozhodnout se můžete pro žehličku s úzkými rameny a s úzkou žehlicí plochou. V druhém případě si můžete pořídit žehličku s širokými rameny a velkou žehlicí plochou.

Žehlička s úzkými rameny kolem 25 milimetrů je univerzální – využijete ji pro všechny typy i délky vlasů a zároveň také pro rovnání vlasů nebo vytváření loken či vln. Naopak žehlička s širokými rameny je určena spíše pro rovnání delších, hustých, kudrnatých, kadeřavých či nepoddajných vlasů.

Specialistou na kudrnaté, husté a nepoddajné vlasy je rovněž žehlička na vlasy Rowenta Inimitable SF8230F0, která kromě 3D pohyblivých desek s vysoce kvalitním minerálním povrchem zajišťujících výjimečnou kluznost zahrnuje také vyhlazující kartáč. Tento speciální vyhlazující kartáč napodobuje pohyb kadeřníka pro bezkonkurenční efektivitu žehlení. Kartáč navádí vlasy od kořínků ke konečkům přes 3D pohyblivé desky. Tímto způsobem dokonale vyžehlíte i kudrnaté vlasy, a to bez zničení.

  1. 3. Žehlička na vlasy s regulací teploty

Toužíte-li po vyžehlených vlasech nebo po loknách či vlnách bez poškození, pořiďte si žehličku na vlasy s nastavitelnou teplotou. Žehličku na vlasy teplotně nastavte tak, aby zajistila perfektní výsledky a zároveň vaše kadeře nepoškodila. Své kadeře přitom žehlete na méně než 180 stupňů Celsia. Teplota žehličky na vlasy vyšší než 180 stupňů Celsia totiž způsobuje poškození vlasů.

Žehličky na vlasy značky Rowenta, které disponují několika možnostmi teplotního nastavení, efektivně pracují již od teploty 120 stupňů Celsia výše. Stačí je tak nastavit na teplotu nižší než 180 stupňů Celsia a jedním tahem budete mít vlasy perfektně vyžehlené a to bez poškození.

U běžných žehliček teplota při žehlení kolísá, a výsledek není rovnoměrný. Prameny je nutné přejet několikrát. Rovnoměrně regulovanou teplotu však nabízí žehlička na vlasy Rowenta Inimitable SF8230F0, která je specialistou na dokonalé žehlení jedním tahem. 3D pohyblivé žehlicí desky tohoto přístroje jsou vyrobeny z vysoce kvalitního minerálního povrchu, který zajišťuje výjimečnou kluznost a nepřetržitý kontakt s vlasem. Rowenta Inimitable SF8230F0 vaše vlasy dokonale vyžehlí bez lámání a tahání vlasů se 100 % zachováním keratinu. Tato žehlička vlasů od Rowenty nabízí novou technologii žehlení vlasů, která zaručuje, že se již nebudete muset obávat, že byste si žehlením zničila vlasy.

4. Doba nahřátí žehličky na vlasy

Při výběru žehličky na vlasy by vás neměla zajímat pouze možnost nastavení teploty žehličky. Velmi významným parametrem je rovněž doba nahřátí. Méně výkonné žehličky se nahřívají v řádu minut, výkonné žehličky jsou připravené k použití již za několik desítek sekund.

Žehličky na vlasy značky Rowenta disponují bleskově rychlým nahřátím. Některé z nich (například žehličku vlasů Rowenta Inimitable SF8230F0) můžete od zapnutí a nastavení teploty použít za pouhých 25 sekund.

5. Délka kabelu

Aby se vám žehlička na vlasy pohodlně používala a dostala jste se s ní tam, kam potřebujete, velmi záleží také na délce jejího kabelu. V každé koupelně je vzdálenost mezi elektrickou zásuvkou a velkým koupelnovým zrcadlem jiná. Rozhodněte se proto pro žehličku na vlasy s dostatečně dlouhým kabelem, jehož délka by se měla pohybovat ideálně kolem 2 metrů.

Kromě délky kabelu je velkou výhodou také otočný kabel na konci žehličky. Díky této vlastnosti se vám bude s žehličkou na vlasy lépe manipulovat. A to zvlášť v případech, kdy si s její pomocí budete vytvářet vlny či lokny.

6. Bezpečnost: Automatické vypnutí žehličky na vlasy

Ženám se často stává, že v koupelně použijí žehličku na vlasy a za pár desítek minut, kdy jedou do práce, si nedokážou vzpomenout, zda ji vypnuly ze sítě. Tomuto problému se dá ale chytře předejít. Jak tedy vybrat žehličku na vlasy, aby bylo její používání opravdu bezpečné? Vyberte si takový model, který disponuje automatickým vypnutím. Například některé modely žehliček na vlasy Rowenta se automaticky vypnou po 45 minutách od zapnutí.

Tipy, jak používat žehličku na vlasy, aby nepoškodila kadeře

Zajímá vás, jak používat žehličku na krátké vlasy i na dlouhé vlasy, abyste tepelným stylingem nezpůsobili jejich poškození? Držte se pravidla, které říká, že byste nikdy neměla žehlit mokré nebo vlhké vlasy. Žehlete vždy absolutně suché vlasy, které před tepelnou úpravou pečlivě rozčešte. Máte-li ale žehličku na vlasy typu „Wet & Dry“ od Rowenty, můžete s ní upravovat jak suché, tak vlhké vlasy.

Abyste předešla poškození vlasů, naneste před žehlením na své kadeře ochrannou kosmetiku, která chrání vlasy před nadměrným teplem. Myslete rovněž na to, že by vaše kadeře měly být před tepelnou úpravou bez laku či tužidla na vlasy.

Jak dále používat žehličku na vlasy, aby nepoškodila vaše kadeře? Prameny svých vlasů žehlete od hlavy až ke konečkům anebo natáčejte pomocí žehličky na vlasy, která je nastavená maximálně na 180 stupňů Celsia. Jak už jsme uvedli výše, pokud si své kadeře budete upravovat žehličkou na vlasy při teplotě nižší než 180 stupňů Celsia, předejdete jejich poškození.

Své vlasy si přitom upravujte v předem stanovené posloupnosti. Nejprve začněte spodními vlasy. Pracujte odzadu, přesuňte se na strany a poté vlasový styling pomocí žehličky zakončete na přední straně.

Žehlička na vlasy – teplota: Doporučený teplotní rozsah podle typu vlasů

✔ Jemné, křehké nebo poškozené vlasy: 80 až 150 stupňů Celsia

✔ Běžné, jemné nebo měkké vlasy: 150 až 170 stupňů Celsia

✔ Kadeřavé, vlnité nebo velmi kadeřavé vlasy: 170 až 180 stupňů Celsia

Správná péče je základ: Jak vyčistit žehličku na vlasy?

Aby vám žehlička na vlasy k vaší spokojenosti dlouho sloužila, je důležité se o ni také pravidelně starat. Jak tedy vyčistit žehličku na vlasy? Její žehlicí plochy pravidelně otírejte měkkým a čistým hadříkem, který jste lehce navlhčila v čisté vodě. Dalším měkkým hadříkem žehlicí plochy žehličky otřete do sucha. K čištění žehličky na vlasy nikdy nepoužívejte hrubé hadříky či abrazivní čisticí prostředky.

Správný výběr žehličky na vlasy je naprosto zásadní záležitostí. Pokud tento přístroj vyberete opravdu pečlivě a sama sobě na míru, budete s výsledky velmi spokojená. Správně vybraná žehlička na vlasy totiž nejen perfektně žehlí nebo vytváří nádherné vlny či lokny. Zároveň jde o přístroj, který vaše vlasy tepelným stylingem nepoškodí a stále zachová jejich původní krásu a kvalitu.

Nejnovější články


Kategorie

Produkty


Související kategorie e-shopu


Další články

KRUPS a Nadační fond Veroniky Kašákové: Pro lepší budoucnost dětí

KRUPS a Nadační fond Veroniky Kašákové: Pro lepší budoucnost dětí

Pokud si něco opravdu ze srdce přejete, můžete to díky spolupráci se správnými lidmi dokázat. Včera nás o této staré pravdě přesvědčila spolupráce Nadačního fondu Veroniky Kašákové a značky KRUPS. Po vzoru úžasné Veroniky Sovadiny Kašákové, která se dokázala se svým osudem poprat a dnes je pečující maminkou, úspěšnou podnikatelkou a osobou, jež podává pomocnou ruku těm, kteří ji potřebují, se značka KRUPS rozhodla svému projektu dát charitativní přesah… a konečně můžete vidět výsledek.

Přečíst celý článek
Ranní rituály: bez čeho se neobejdete, abyste nastartovali svůj den

Ranní rituály: bez čeho se neobejdete, abyste nastartovali svůj den

Do každého nového dne musíte ideálně vykročit, jak se říká, pravou nohou. Aby se to povedlo, musí „klapnout“ všechny ranní rituály. Pro mnohé se den správně začíná zautomatizovanými činnostmi, bez nichž si vstávání a rána už ani nedokážeme představit. Jaké jsou ty nejčastější? Káva, snídaně, čištění zubů a další. Ranní rituály samy o sobě zefektivňují a urychlují přípravu na nový den. Přinášíme několik praktických tipů, jak ráno při vašich rituálech ušetřit ještě více času.

Přečíst celý článek
Zpříjemněte si ráno kávovou meditací a nalaďte se na celý den

Zpříjemněte si ráno kávovou meditací a nalaďte se na celý den

Dopadá na vaši psychiku ponurá nálada pošmourných dní plných plískanic a nedostatku světla? Nenechte se rozhodit a využijte toto období na zklidnění, zpomalení a ponoření se do sebe. Právě chladné počasí přímo vybízí k tomu uvařit si horký čaj nebo kávu a pustit se do meditace, která vám zlepší vnímání přítomného okamžiku, ale také pomůže vašemu mozku odpočinout si.

Přečíst celý článek