Home & Cook Blog> Krása a zdraví> Co nesmí chybět v koupelně moderního muže? 
24.11.2021

Co nesmí chybět v koupelně moderního muže? 

I muži se chtějí líbit a cítit se dobře. Pečovat o sebe není marnivost, ale znak toho, že vám na sobě záleží. Pánská kosmetika, to není jen balzám po holení. Udělejte si v koupelně místo na další pečující přípravky – muž 21. století má stejné právo na poličku v koupelně jako žena! Pokud chce jít s dobou, musí o sebe patřičně pečovat. 

Péče o pleť je základ. Na peeling nebo pleťovou masku mají „nárok“ i muži 

Základem je samozřejmě pleťový krém. Na den lehčí hydratační a na noc výživnější. Kromě toho lze vybírat mezi krémy určenými pro unavenou či zralou pleť, působícími proti vráskám nebo s obsahem speciálních látek, které sedí konkrétnímu typu pleti. Vše je dnes už vyráběno s ohledem na potřeby mužské pleti.  

Pokud to s péčí o pleť myslíte vážně, zřejmě se vám polička v koupelně trochu zaplní a možná budete potřebovat novou. Takřka nutností je přípravek na čištění pleti v podobě pěny, tonika, gelu či oleje, protože na mužskou pokožku působí nečistoty z ovzduší stejně jako na ženskou. Muži mají dále „nárok“ i na pleťové masky, peelingy, pleťová séra či oční krémy. O některých výrobcích možná slyšíte poprvé v životě, neuškodí proto malé edukativní okénko.  

Tak třeba peeling slouží na odstranění odumřelých buněk. Dělá to s pomocí hrubších částeček obsažených v krému, proceduru se doporučuje provádět jednou týdně. Pleťové séra se zase používají jako prevence předčasného stárnutí kůže a na zmírnění známek stárnutí, jako jsou vrásky nebo zhrubnutí pokožky. Látky obsažené v séru dosahují vysoké koncentrace účinných látek, přičemž mají schopnost pronikat hlouběji do pokožky. Jsou tedy účinnější než běžné krémy. Séra se používají po kapkách. Na tělo se mužům doporučuje používat tělová mléka nebo tělové krémy.  

Péče při holení  

Nemusíte používat jen pěnu na holení, stejně dobrou službu vám udělají také speciální holicí mýdla nebo gely. Tyto přípravky usnadňují holení a zabraňují podrážení pokožky. Ta však přece jen může být pak citlivá. Abyste zmírnili nepříjemné pocity a pleť hydratovali, doporučují se speciální přípravky v podobě vod, gelů nebo balzámů, které oholenou kůži obnovují a působí proti pálení nebo pnutí. Vybírat můžete i podle toho, pro jakou pokožku je produkt určený, na trhu jsou výrobky například pro citlivou nebo suchou pleť. O dnes tak módní vousy a bradku je také potřeba pečovat. K čištění a mytí slouží čisticí gely, šampony či kondicionéry. Olej na vousy je pak hydratuje, vyživuje a změkčuje.   

TIP

Častým tématem, který souvisí s mužským holením a budí v domácnosti silné emoce, jsou vousy v umyvadle. Máme pro vás tip na super vychytávku. Existuje zastřihovač vlasů, který v sobě má minivysavač a vysaje až 90 % vousů.   

 Péče o vlasy  

Šampon můžete vybírat podle toho, zda se vám vlasy více mastí nebo více vypadávají, případně zda chcete zakrýt šediny. To je však jen nutný základ. Používejte i kondicionéry a balzámy zlepšující kvalitu vlasů. Na trhu dále najdete tonika, která podle druhu vyživují kořínky, podporují růst vlasů nebo působí proti jejich vypadávání, zajišťují lesk či pružnost. Zvážit můžete i použití vlasových masek, jež dodávají výživné látky a také vlasy regenerují. 

Důležité je používat také šetrný fén. Muži si často myjí vlasy ještě častěji než ženy a právě styling jim může uškodit – řešením je koupit šetrný fén a přidat alespoň 2x týdně vlasovou masku nebo regenerační kúru. 

Věděli jste, že…?  

Dnešní módní diktát se neomezuje pouze na hladce oholenou tvář. Ba naopak. In jsou vousy, plnovousy, bradky, ale i strniště. Chlupy jsou prostě v módě. Je však třeba se o ně starat. Na to reagují i výrobci holicího náčiní pro muže. Břitvě a pěně odzvonilo. Pro dokonalý trendy vzhled, který nevyžaduje hodiny a hodiny hokus pokusů v koupelně, vyvinuli vědci zastřihovač vousů s možností použití na tělo, který zastřihuje, tvaruje i holí zároveň. 

Nejnovější články


Kategorie

Produkty

Fén na vlasy Rowenta Powerline Premium Care CV5940F0
Fén na vlasy Rowenta Powerline Premium Care CV5940F0
899 Kč
Zastřihovač vousů Rowenta Forever Sharp TN6030F5 3v1 s pouzdrem
Zastřihovač vousů Rowenta Forever Sharp TN6030F5 3v1 s pouzdrem
1299 Kč
Zastřihovač vousů Rowenta Forever Sharp Ultimate XPERT TN6200F4
Zastřihovač vousů Rowenta Forever Sharp Ultimate XPERT TN6200F4
1699 Kč
Zastřihovač vlasů Rowenta Airforce Ultimate TN9300F6
Zastřihovač vlasů Rowenta Airforce Ultimate TN9300F6
1299 Kč

Související kategorie e-shopu


Další články

KRUPS a Nadační fond Veroniky Kašákové: Pro lepší budoucnost dětí

KRUPS a Nadační fond Veroniky Kašákové: Pro lepší budoucnost dětí

Pokud si něco opravdu ze srdce přejete, můžete to díky spolupráci se správnými lidmi dokázat. Včera nás o této staré pravdě přesvědčila spolupráce Nadačního fondu Veroniky Kašákové a značky KRUPS. Po vzoru úžasné Veroniky Sovadiny Kašákové, která se dokázala se svým osudem poprat a dnes je pečující maminkou, úspěšnou podnikatelkou a osobou, jež podává pomocnou ruku těm, kteří ji potřebují, se značka KRUPS rozhodla svému projektu dát charitativní přesah… a konečně můžete vidět výsledek.

Přečíst celý článek
5 tipů na účesy jako od kadeřníka

5 tipů na účesy jako od kadeřníka

Stále doháníme, co jsme za doby corony zameškali a užíváme si relax v kadeřnictví, na masáži či u kosmetičky. Tento benefit si však mnohé ženy dopřejí jen z času na čas a prioritně kadeřníka vyhledávají zejména tehdy, když potřebují ostříhat či nabarvit vlasy. Představte si však, že by z vás každý den byla jiná žena, a to i bez pomoci kadeřníka. Kromě oblečení, rtěnky nebo obecně líčení, můžete každý den měnit i účes. Vyzkoušejte to několik dní po sobě a uvidíte, jak překvapíte přátele, rodinu nebo kolegy v práci a kolik komplimentů dostanete. 

Přečíst celý článek