Home & Cook Blog> Krása a zdraví> Jak se starat o vlasy v létě
23.7.2024

Jak se starat o vlasy v létě

Poradíme vám, jak pečovat o vlasy v horkém letním období. Řekneme vám, co vlasům prospívá, a čemu byste se měli případně vyhnout. V následujícím článku tak naleznete základní rady, jak si udržet krásné a zdravé vlasy i v tom největším horku.

Péče o vlasy v létě je naprosto zásadní

Horko, suchý vzduch a intenzivní sluneční záření mohou během letních měsíců výrazně poškodit vaše vlasy. Lámání, vysoušení a ztrátu vitality vašich kadeří může mít na svědomí také jejich časté namáčení ve slané nebo chlorované vodě. Vaše vlasy navíc následkem těchto vlivů ztrácí přírodní oleje a hydrataci, kvůli čemuž jsou zplihlé a bez života.

Právě proto je správná péče o vlasy v létě naprosto zásadní. Přinášíme vám několik základních rad a doporučení, pomocí kterých svým vlasům zachováte jejich zdraví a krásu. Soustředit se budeme zejména na vhodné postupy a produkty, díky kterým bude i během letních měsíců na vaše kadeře radost pohledět.

Vlasy v létě poctivě hydratujte

Mají vaše kadeře v létě sklon k vysušování, lámání a třepení? Zaměřte se na jejich dostatečnou hydrataci a sáhněte po vhodné vlasové kosmetice. Používejte šampony a kondicionéry, které nejen vlasy čistí, ale také je vyživují a hydratují. Jednou týdně sáhněte po hydratační vlasové masce.

V letním období je to zvláště důležité, protože slunce, horké počasí a slaná či chlorovaná voda vlasy vysušují a způsobují jejich poškození. Vyberte si vlasovou kosmetiku bohatou na přírodní oleje, vitamíny a hydratační složky, díky kterým budou vaše vlasy lesklé, vyživené a zdravé.

Udržujte pokožku svých vlasů suchou

Po každém mytí si pokožku své hlavy vyfénujte do sucha, a to i v létě. Své umyté vlasy si můžete během teplých měsíců případně nechat volně doschnout na vzduchu. Z jakého důvodu by ale měla být pokožka hlavy po každém mytí vlasů dostatečně vysušená? Tam, kde je vlhko, se daří kvasinkám a plísním. Kdybyste si svou vlasovou pokožku po každém umytí nevysušili fénem, měla by sklon k podráždění, nadměrné tvorbě lupů, a dokonce i k vypadávání vlasů.

Jak na správné sušení vlasů fénem v létě? Na své kadeře si nastříkejte speciálním sprej s termoochranou a pro objem. Poté si do ruky vezměte fén Rowenta Maestria Ultimate Experience, nastavte jej na střední nebo nejnižší stupeň a svou vlasovou pokožku, a případně i vlasy, si pečlivě vysušte.

Fén Rowenta Maestria Ultimate Experience je perfektním pomocníkem pro každodenní péči o vlasy. Vaše kadeře nejen rychle a dokonale vysuší i na nejnižší stupeň, s využitím svých nástavců se postará také o perfektní a přesný styling účesu. Tento pomocník rovněž disponuje ionizační technologií Air To Care, která obnovuje přirozenou rovnováhu vlasů a zajišťuje jim větší lesk a hladkost.

Chraňte své kadeře před sluncem i slanou či chlorovanou vodou

Jak se dále starat o vlasy v létě? V průběhu horkých letních dnů je dostatečně chraňte před sluncem. Noste proto klobouky, kšiltovky nebo lehké hedvábné šály. Nezdržujte se rovněž příliš dlouho na přímém sluníčku a dávejte přednost stínu.

Zvláštní opatření byste měli zaujmout také po koupání ve slané mořské vodě nebo v bazénu s chlorovanou vodou. Poté, co vylezete z vody, vám doporučujeme, abyste si své vlasy ihned opláchli pod čistou tekoucí vodou.

Chemickému barvení vlasů v létě se raději vyhněte

Co v rámci péče o vlasy v létě rozhodně nedělat? Vyhněte se chemickému barvení vlasů, které může vážně poškodit kvalitu vašich kadeří, zvlášť pokud používáte výrobky nižší kvality dostupné v běžných drogeriích. Tyto chemikálie mohou v létě ještě více vysušovat již tolik vyčerpané vlasy a výsledný odstín často nemusí sedět ani k opálené pokožce.

Jestliže toužíte v létě po barvě, držte se primárně lehkých tonerů a zbytek nechte na přírodě. To nejlepší totiž bude, když podpoříte, co ve vašich vlasech vytvoří sluníčko. Je totiž škoda tuto přírodní balayage zbytečně ve vlasech zakrývat těžkými chemickými procesy.

Mytí vlasů v létě záleží na vašich potřebách

Jak často si mýt vlasy v létě? Frekvence mytí vlasů záleží na konkrétních potřebách vašich kadeří. Pokud se často vystavujete slunečnímu záření nebo plavete ve slané či chlorované vodě, je častější mytí vlasů opravdu na místě.

Tipy na nejlepší účesy pro letní sezónu

Jste-li majitelka polodlouhých nebo dlouhých vlasů, jaké účesy jsou pro vás v létě nejlepší? Pro letní sezónu volte lehčí a vzdušnější účesy. Můžete nosit drdoly, culíky nebo nechat vlasy zcela rozpuštěné.

Pokud si chcete vytvořit plážové vlny, pro tento vlasový look jinak zvaný beach waves vám skvěle poslouží kulma na vlasy Air Care Ultimate Experience. S touto kulmou opravdu velmi jednoduše vykouzlíte krásné plážové vlny i lokny. Jak postupovat?

Před použitím tohoto přístroje naneste na vlasy, které jsou stoprocentně suché, sprej s termální ochranou. Následně na kulmu Rowenta Air Caru Ultimate Experience namotejte pramen vlasu, který se bude tvarovat při vysoké teplotě. V dalším kroku zmáčkněte boční tlačítko – z přístroje začne okamžitě proudit studený vzduch, který vlasy ochladí a tímto způsobem se zafixuje tvar lokny.

Dodržet základní pravidla letní péče o vlasy se vám skutečně vyplatí. Pamatujte, že zásadní je hydratace, ochrana před sluncem, šetrné vysoušení a absence chemického barvení. Jestliže se budete držet těchto pravidel, svým vlasům během léta velmi ulehčíte.

Nejnovější články


Kategorie

Produkty


Související kategorie e-shopu


Další články

Vyzkoušejte smoothie detox

Vyzkoušejte smoothie detox

Chcete se dostat do formy a hledáte ideální způsob, jak na to? Vyzkoušejte smoothie detox a nebojte se nových receptů. Inspirujte se ověřenými nápoji, které zrychlí váš metabolismus, pomůžou vám odbourat tuky, a navíc budou i skvěle chutnat.

Přečíst celý článek
Jak vybrat žehličku na vlasy

Jak vybrat žehličku na vlasy

Připravili jsme pro vás konzistentní a srozumitelný návod, jak vybrat tu správnou žehličku pro vaše vlasy. Také vám dáme několik tipů na to, jaké parametry při výběru zohlednit a jak následně žehličku na vlasy používat.

Přečíst celý článek
Konečně pořádný tip na dokonale vyžehlené prádlo: pořiďte si skříň, která žehlí za vás!

Konečně pořádný tip na dokonale vyžehlené prádlo: pořiďte si skříň, která žehlí za vás!

Vypadat skvěle budete jenom ve vyžehleném oblečení. I když tato činnost nepatří k nejoblíbenějším, nevzdávejte se jí. S našimi tipy, jak vyžehlit košili, rukávy či puky na kalhotách, to půjde jako po másle. Podíváme se také na to, jak zacházet s choulostivými látkami a co určitě nežehlit. A pokud se do žehlení nechcete vůbec pouštět, odhalíme tajemství žehličky, která žehlí za vás. Jste zvědaví? Čtěte dál!

Přečíst celý článek