Home & Cook Blog> Péče o domácnost> Jak vysávat a vytírat zároveň
15.1.2024

Jak vysávat a vytírat zároveň

Proč vysávat a vytírat zároveň? Přinese vám to hned několik benefitů

Neztrácejte úklidem podlah více času, než je opravdu nutné. Díky moderním řešením už můžete vysávat a zároveň vytírat jedním tahem. S přístrojem, který nabízí právě tuto kombinaci, zkrátíte úklid svého domu či bytu až na polovinu původního času. Důkladně vytřít tvrdé podlahy a perfektně vysát koberce tak zvládnete naráz, a to díky vysavači, který umí vysávat a vytírat zároveň.

Tyto přístroje si navíc můžete pořídit v praktické bezdrátové verzi, díky které se snadno dostanete opravdu do všech koutů svého domova. Vysavače s vytíráním jsou tak zárukou všestranného úklidu, který zvládnete efektivně a s maximálním pohodlím.

Jak vysavače s vytíráním fungují a jaké povrchy s nimi čistit

Vysavačů s vytíráním si můžete pořídit hned několik typů, které fungují mírně odlišným způsobem.

Nejuniverzálnější je tyčový vysavač s vytíráním se kterým uklidíte nejen podlahy, ale také automobil, pavučiny pod stropem atp. Například tyčový vysavač s vytíráním s automatickou detekcí povrchů Rowenta X-Force Flex, který díky chytré technologii přizpůsobí svůj výkon a rychlost sání danému typu podlahy a dokáže sám detekovat také míru znečištění. Tyčové vysavače Rowenta X-Force Flex jsou na trhu velmi oblíbené a vybírat můžete hned z několika modelů, které nabízí nejen vysávání a vytírání v jednom kroku, ale také spoustu jiných chytrých funkcí pro snadný úklid celé domácnosti.

Dalším typem tyčového vysavače s vytíráním, který si nebudete moci vynachválit, je Rowenta X-Combo Allergy. Tento ultralehký bezdrátový tyčový vysavač s elektronický ovládaným mopem je určený pro tvrdé podlahy a spojuje účinné vysávání a aktivní vytírání dvěma rotačními mopy. S Rowenta X-Combo Allergy přitom můžete tvrdé podlahy pouze vysávat, pouze vytírat nebo také vysávat a vytírat současně, díky čemuž zkrátíte dobu svého každodenního úklidu až o polovinu.

Jako vysavač s vytíráním skvěle fungují také robotické vysavače s elektronickým mopem Rowenta X-Plorer, které vám zajistí automatický úklid celého domova. Tyto chytré přístroje vysávají, perfektně čistí rohy a okraje a můžou se rovněž pochlubit elektronickým mopem Smart Aqua pro vytírání povrchů.  Vytírání a vysávání v tomto případě může probíhat zcela automaticky, a to pomocí speciálního nastavení v mobilní aplikaci. Robotické vysavače Rowenta X-Plorer navíc při vytírání rozpoznají koberce a automaticky zastaví průtok vody, případně jim na koberci můžete nastavit zónu bez vytírání

Dalším typem vysavače s vytíráním je parní čistič a vysavač 2v1 Rowenta Clean & Steam Multi, který představuje kombinaci výkonného bezsáčkového vysavače a parního mopu. Díky síle páry není nutné používat čističe a dezinfekce párou patří mezi nejefektivnější způsoby úklidu. Díky odnímatelné parní jednotce můžete vyčistit jakýkoliv povrch v domácnosti – spáry v koupelně, odmastit troubu. Přístroj ma v balení spoustu nástavců třeba pro mytí oken.

Na jaké povrchy můžete vysavač s vytíráním použít? Hodí se prakticky na všechny povrchy. A to na koberce, dlažbu, parkety či linoleum. Tyčové vysavače s integrovaným ručním vysavačem můžete použít také na úklid po svých domácích mazlíčcích, úklid nábytku, sedaček nebo třeba v autě.

Tipy, jak používat vysavač s vytíráním

Používat vysavač, který vysává a vytírá zároveň, je velmi snadná záležitost. Do nádobky na vodu nalejte čistou studenou vodu bez jakýchkoliv čisticích prostředků, zvolte konkrétní režim úklidu (vysávání, vytírání nebo jejich kombinaci) a pusťte se do práce. Po dokončeném úklidu z nádobky vylijte zbylou vodu a vypláchněte ji. Poté vysypte také nádobu na prach.

Vysavač s vytíráním ocení nejen alergici či rodiny s malými dětmi

Vysavač s vytíráním je praktickým přístrojem, který ocení každý. Pochvalovat si jej budou zvláště lidé, kteří dbají na častý a pravidelný úklid. Oblíbí si jej rovněž alergici nebo rodiny s dětmi v batolecím věku, pro které je čistý domov (a zvláště čisté podlahy) nutností. Vysavač, který vysává a vytírá zároveň, oceníte i tehdy, pokud doma děláte opravdu velký úklid. A to například v předvánočním časem nebo před Velikonocemi.

Vysavač, který vysává a vytírá zároveň: Jakou má životnost?

Přístroje značky Rowenta, které umí vysávat a vytírat zároveň, jsou vyrobené z odolných, masivních materiálů a svou vysokou kvalitou i nadčasovým designem jsou určené k dlouhé životnosti. Výhod vysavače s vytíráním si tak můžete užívat dlouhé roky. Kromě klasické záruky navíc dává značka Rowenta svým zákazníkům závazek opravitelnosti po dobu patnácti let.

Vysávat a vytírat zároveň pomocí vysavače je velkým benefitem, který doma ocení rodiny i jednotlivci. Jelikož vysavače s vysáváním a vytíráním zvládnou všechny povrchy, jsou zárukou všestranného úklidu, s nímž budete plně spokojeni. Navíc kombinace vysávání a vytírání šetří čas, a tak zvládnete uklidit svůj domov klidně za polovinu původního času. Ostatně, přesvědčte se sami.

Nejnovější články


Kategorie

Produkty


Související kategorie e-shopu


Další články

Podlaha jako nová

Podlaha jako nová

Můžete mít doma krásný nábytek i perfektně sladěné doplňky, ale pokud vaše podlaha postrádá šmrnc, výsledný dojem stoprocentní nebude. Chodíme po ní celý svůj život, věnujme jí proto dostatečnou pozornost. Prozradíme vám, jak správně pečovat o jednotlivé druhy podlah. 

Přečíst celý článek