Home & Cook Blog> Péče o domácnost> Úklid, nebo život? Poradíme vám, jak toto dilema nemuset řešit 
2.11.2021

Úklid, nebo život? Poradíme vám, jak toto dilema nemuset řešit 

S chytrými pomocníky do domácnosti jde zvládnout všechno – úklid, práci i rodinu.

Dovedete si představit život bez uklízení? Je ve vašich představách jen lenošení, příjemná vůně a pohoda, nebo si ve skutečnosti musíte zacpat nos, kýcháte z množství prachu a bez úklidu to prostě nejde? A co se takhle spolehnout na chytrou domácnost a část svých povinností „delegovat“? 

Dělení práce 

Mysleli jste, že mluvíme o delegování práce na děti nebo partnera. Věřte, že ani oni by z toho nebyli nadšení. Navíc byste si nemohli bez rodiny užít své volno naplno. Zkuste některé své pracovní povinnosti, které se týkají úklidu, nechat chytrým pomocníkům. Výhodou chytré domácnosti je tak hlavně čistá domácnost. 

Jaké pomocníky oceníte 

Nevíte, jaký chytrý spotřebič si pořídit dřív, a marně si lámete hlavu nad tím, jestli ještě počkat? Neztrácejte další čas úklidem a domácí prací, se kterou bude například robotický vysavač hotový dřív než vy. Využijte výhody moderní doby a užijte si spuštění vysavače pomocí mobilního telefonu, a to například i v době, kdy nejste doma. Vracejte se bez námahy do čistého a uklizeného domova, stejně jak to má rád váš manžel i děti. 

Zamyslete se nad tím, kterou domácí práci máte opravdu neradi. Může to být zdlouhavé umývání země na kolenou, případně nekonečné míchání těsta a pocit, že brzy budete mít ruce jako Arnold Schwarzenegger. V takovém případě přenechte své povinnosti tyčovému vysavači, který nejen vysává, ale také vytírá podlahu. Což oceníte, nejen když máte doma děti, které jsou schopné proběhnout v botách celý dům, ale také pokud máte domácí mazlíčky. 

tyčový vysavač
S tyčovým vysavačem udržíte váš byt čistý a uklizený. A to i s domácími mazlíčky.

V kuchyni za vás sice chytré spotřebiče nepřipraví skvělé a chutné dezerty, ale výrazně vám s jejich přípravou pomohou. Ať už se jedná o zmíněné míchání těsta pomocí kuchyňského robotu, do kterého stačí jen postupně přidávat suroviny a těšit se na hladké a zpracované těsto, anebo o domácí pekárnu, díky níž se můžete ráno probouzet s vůní čerstvého chleba. 

Patříte-li k odpůrcům žehlení a vaše oblečení podle toho bohužel vypadá, pořiďte si parní generátor, díky němuž budete znovu jako ze škatulky. Pomocí páry ušetříte čas, vyžehlíte všechny nerovnosti a zbylý čas si užijete s přáteli. Požívání parní žehličky navíc přináší i mnoho benefitů pro vaše zdraví. Psali jsme o tom tady.

Že pro vás není žehlení to pravé? Tak to jste ještě nenašli tu pravou žehličku.

TIP

Pokud máte k žehlení nefalšovaný odpor nebo jste prostě přirozený antitalent na tuto činnost, i pro vás existuje řešení.  Absolutní novinkou je bez nadsázky magická napařovací skříň. Jak to funguje? Oblečení prostě strčíte dovnitř a za 10 minut máte košili, sako a kalhoty vyžehlené. Z bytu budete odcházet ráno včas, perfektně upravení a ještě si předtím stihnete dát ranní kávu a vyčistit zuby. 

Proč chtít chytrou domácnost 

Vzpomínáte si na frekventované stížnosti přepracovaných a povinnostmi zahlcených žen? Často mluví o tom, že si připadají jako služky, že nejsou jen na úklid a prosí ostatní členy rodiny o pomoc. Při pořízení chytrých spotřebičů a pomocníků k úklidu získáte nejen volný čas, ale také se možná přestanete dohadovat se svým protějškem a dětmi, jimž se také nechce uklízet. Chytrá domácnost znamená spokojenou rodinu a útulný domov, kam se budete rádi vracet.

Nejnovější články


Kategorie

Produkty

Parní generátor Tefal Pro Express Ultimate GV9581E0
Parní generátor Tefal Pro Express Ultimate GV9581E0
5999 Kč
Tyčový vysavač Rowenta X-Force 8.60 Aqua RH9690WO
Tyčový vysavač Rowenta X-Force 8.60 Aqua RH9690WO
5999 Kč
Robotický vysavač Rowenta X-Plorer Serie 60 RR7447WH
Robotický vysavač Rowenta X-Plorer Serie 60 RR7447WH
6999 Kč
Samožehlička Tefal Care For You YT3040E1
Samožehlička Tefal Care For You YT3040E1
14990 Kč

Související kategorie e-shopu


Další články

Záruka k nákupu: ROWENTA SE POSTARÁ

Záruka k nákupu: ROWENTA SE POSTARÁ

I když jsou vysavače značky Rowenta dlouhodobě zárukou kvality, může se stát, že se váš produkt poškodí nebo bude potřeba opravit chybný komponent. Myslíme dopředu, a proto jsme pro vás připravili bezplatnou službu ROWENTA SE POSTARÁ, s níž vám nabídneme po koupi vysavače nadstandardní péči.

Přečíst celý článek
Koncept minimalismu: ukliďte si doma i v životě

Koncept minimalismu: ukliďte si doma i v životě

Neustále nemůžete něco najít? Už vám leze na nervy pořád o něco zakopávat? A úklid se pro vás stal noční můrou, protože abyste vůbec mohli začít uklízet, tak předtím strávíte mládí přesouváním věcí z místa na místo, abyste vůbec (například podlahu) uklidit mohli? Potom je pro vás minimalistická domácnost to pravé.

Přečíst celý článek
Jak na velký jarní úklid s klidem

Jak na velký jarní úklid s klidem

Vyzkoušejte několik našich ověřených tipů na pohodový jarní úklid. Stačí mít systém, chytré pomocníky, motivaci a pak už to jde to samo. Jak tedy zvládnout velký úklid na jaře, a to s naprostým klidem a přehledem?

Přečíst celý článek