Home & Cook Blog> Život v kuchyni> Nejvíc trendy kávové nápoje roku 2021
8.7.2021

Nejvíc trendy kávové nápoje roku 2021

káva s pěnou
Káva lze připravit na 100 a jeden způsob. Jak si doma připravit vaši oblíbenou?

Káva má mnoho benefitů, je to nápoj, bez něhož si častokrát neumíme představit svůj den. Krásně voní, ještě lépe chutná a ideálně i lákavě vypadá. Jaké provedení a speciální přípravy kávy jsou v roce 2021 in? Připravte si je v pohodlí domova!

Kávový průmysl se neustále vyvíjí a každým rokem u něj, stejně jako i v jiných oblastech, pozorujeme různé změny a trendy. Milovníci kávy, ale i jejich výrobci nacházejí nové způsoby, jak tento oblíbený nápoj neustále vylepšovat. Držet krok s aktuálními trendy může být někdy náročné. Současný svět, a zejména její konzumenti, si však potrpí na vizuální atraktivnost a novost, a proto trendům podléhá i kávový svět. Podívejte se spolu s námi, jaké jsou aktuální trendy v oblasti kávy a jaké kávové nápoje patří mezi nejoblíbenější. Naučte se je připravit v pohodlí domova sobě či svým přátelům ve špičkovém kávovaru. 

Zdravé kávové nápoje 

Káva je přírodní nápoj poskytující širokou škálu zdravotních benefitů. Jakmile však do ní začneme přidávat množství cukru, mléka, smetany, karamelu či jiných přísad, ztrácí káva na kvalitě. Navíc tyto přísady obsahují hodně tuku, cholesterolu a cukru. Zkuste je nahradit těmito zdravými ingrediencemi, které jsou aktuálně trendy: 

  • mandlové, ovesné, oříškové, kokosové či jiné rostlinné mléko
  • kurkuma 
  • vitamin C 
  • mleté kakaové boby 
  • skořice 
  • matcha tea

Příklady příprava kávy

Pozor, mléčnou pěnu nelze vytvořit z rýžového či kokosového mléka, neboť nemají dostatek tuku. Pro hustou pěnu, třeba i v osvěžující studené verzi, vyzkoušejte kapslový kávovar s integrovaným šlehačem, jenž je vhodný i pro rostlinná mléka, a díky kostičce čokolády nebo lžičce džemu jednoduše vykouzlíte studenou či horkou čokoládu pro děti. Kreativitě se meze nekladou! 

Dalgona coffee 

Tato specialita pochází z Indie, ale svou popularitu odstartovala v jihokorejské televizní show. Jde v podstatě o cappuccino obrácené naruby, protože se nešlehá mléko, ale káva s cukrem a trochou horké vody. 

Věděli jste, že…?

Dalgona dostala svůj název po korejských bonbonech, jimiž jsou vlastně nadýchané karamely.

Pro přípravu budete potřebovat: lahodnou kávu z kávovaru, 2 lžičky horké vody, 2 lžičky třtinového cukru, 300 ml vašeho oblíbeného mléka. Připravte si také větší mísu, v níž si vyšleháte kávu, cukr a vodu, a tyčový mixér, kterým směs vyšleháte. Následně si připravte šálek, hoďte do něj pár kostek ledu, nalijte mléko asi do dvou třetin a zbylou část šálku vyplňte kávovou pěnou. 

Tip od nás: Banánové cappuccino

Do šálku si nalijte 5 ml banánového sirupu, vyšlehejte 80 ml mléka, následně ho nalijte do šálku a smíchejte se sirupem. Poté připravte pořádně silné espresso v kávovaru a nalijte ho do připraveného mléka. Na závěr kávu ozdobte sušenými banánovými plátky.

Designový kávovar KRUPS v moderním interiéru

K aktuálním trendům také patří: 

  • Čerstvé a sušené květiny v kávě– květy jsou již delší dobu trendem ve výzdobě míchaných nápojů a aktuálně jsou populární nejen při servírování alkoholických koktejlů, ale také při podávání kávy. Jsou vizuálně atraktivním doplňkem, jímž můžete uchvátit a překvapit své přátele. Používejte však pouze květiny, u nichž jste si jisti, že jsou jedlé. Chcete, aby si společnost zážitky s vámi připravenou kávou pamatovala, ale jistě ne ve spojení s výletem na pohotovost.  
  • Nadýchané polevy a krémy– vhodné pro lidi, kteří milují sladké. 
  • Nové chuťové kombinace– keksy či čokoláda ke kávě jsou již passé a baristé se snaží přicházet se stále novými a novými chutěmi a kombinacemi. Co řeknete na sladkoslanou kávu? Pokud vás kombinování chutí láká, vyzkoušejte ke kávě opečenou slaninu. Ne, nevtipkujeme! I to je aktuální trend. 

Tip od nás: Espresso tonic

Naplňte šálek ledem a pořádně vychlazeným tonikem. Následně si ve svém kávovaru připravte espresso a zalijte jím tonic. Dokonalá káva je na světě! Osvěžující, chutná, ideální v horký letní den!

Espresso tonic servírování

TIP

Pro sametovou mléčnou „cremu“ do vaší kávy, bez nutnosti čištění kávovaru, se perfektně hodí napěňovač nebo šlehač mléka – stačí do něj nalít mléko dle odměrky a máte mléčnou, hustou a „crema“ pěnu v nádobce, kterou snadno vymyjete vodou, aniž byste museli zdlouhavě čistit mléčné cesty automatického kávovaru.

I vy jste dostali chuť na kávu? My rozhodně ano. Vyzkoušíte zdravou variantu, anebo jste spíše typ, který preferuje pořádně sladkou kávu, která je nejen kávou, ale zároveň zákuskem? Je čas nastartovat kávovar a vyzkoušet aktuální trendy, díky nimž budete hvězdou na návštěvě, oslavách či letních party. 

Nejnovější články


Kategorie

Produkty

Automatický kávovar Krups Intuition Preference Plus EA875E10 chrome & milk pot
Automatický kávovar Krups Intuition Preference Plus EA875E10 chrome & milk pot
17999 Kč
Automatický kávovar Krups Evidence Eco EA897B10
Automatický kávovar Krups Evidence Eco EA897B10
12599 Kč
Kapslový kávovar Krups Nescafé Dolce Gusto Infinissima KP173B31
Kapslový kávovar Krups Nescafé Dolce Gusto Infinissima KP173B31
1811 Kč
Pákový kávovar Krups Espresso Steam & Pump Virtuoso XP442C11
Pákový kávovar Krups Espresso Steam & Pump Virtuoso XP442C11
4219 Kč

Související kategorie e-shopu


Další články

Přeneste si díky kávě kus světa až k sobě domů

Přeneste si díky kávě kus světa až k sobě domů

Jiný kraj, jiný mrav! To platí nejen o typickém chování obyvatel různých zemí světa, ale také o způsobu, jakým si vychutnávají svoji každodenní kávu. Abyste se přenesli přes půlku světa do své oblíbené destinace, nemusíte se hned zvedat ze svého křesla a vyrážet na letiště. Stačí si doma připravit kávu tak, jak ji milují tam, kde to milujete vy. Dokonalou atmosféru své oblíbené země si můžete vykouzlit i sami doma.

Přečíst celý článek
Jak na to, aby kuchyň po vaření a pečení nevypadala jako po výbuchu? Hlavně s klidem

Jak na to, aby kuchyň po vaření a pečení nevypadala jako po výbuchu? Hlavně s klidem

Existují dva tipy lidí: jedni, kteří jsou v životě i kuchyni organizovaní, postupují přesně podle receptu či osvědčených postupů. Všechny ingredience si připraví pěkně předem, průběžně po sobě uklízí a po dvouhodinové operaci je výsledkem nejen skvělé jídlo nádherně naservírované na talíři a podávané na epesně prostřeném stole, ale i dokonale uklizená kuchyň. A potom jsou tu ti druzí.

Přečíst celý článek
Alchymie chutí – domácí burgery jako od šéfkuchaře

Alchymie chutí – domácí burgery jako od šéfkuchaře

Příprava dokonalého burgeru začíná výběrem těch správných ingrediencí. Chcete-li chuť připraveného pokrmu pozvednout na vyšší úroveň a zažít skutečný gastronomický zážitek, potřebujete vědět, jak kombinovat ty správné ingredience. Staňte se dirigentem v symfonii chutí, textur a vůní. Proměňte obyčejné na neobyčejné. Ohromte rodinu nebo přátele díky přípravě těch nejlepších burgerů, které si dnes můžete připravit v pohodlí domova a zahrát si tak na šéfkuchaře, který ovládá harmonii chutí.

Přečíst celý článek