Home & Cook Blog> Technologie> Novinky ze světa vysavačů
16.11.2021

Novinky ze světa vysavačů

Moderní doba nám přináší zasloužený komfort při péči o domácnost a pravidelném úklidu. Mezi nejméně oblíbenými aktivitami vede vysávání. Zapomeňte na hadici a kabel do elektřiny, o který je umění se nepřerazit. Vysávání je v 21. století hračka. Inspirujte se aktuálními trendy ze světa vysavačů.

Věděli jste, že…?

V minulosti se k úklidu používalo převážně koště? Vynález vysavače se stal právem převratnou událostí. Koště sice bylo skvělým pomocníkem, ale na kobercích a čalouněném nábytku bylo nepraktické. Věděli jste, že v 18. století se čistily koberce například mokrými čajovými pytlíky nebo o dvě století později se koberce posypávaly trávou, aby se na nich neusazoval prach? První vysavač byl zkonstruován až v roce 1902, od té doby však vývoj pokračoval mílovými kroky a dnes si většina z nás úklid urychluje i zjednodušuje právě s tímto chytrým pomocníkem.

Který je ten pravý pro vás? Při výběru zohledněte interiér i svůj životní styl

Na trhu existuje několik druhů vysavačů, při výběru vsaďte na individualitu. Vždy se zaměřte na to, jaká místa chcete vysávat a jak vypadá váš interiér. Máte v celém domě koberce, které si zaslouží pravidelnou péči? Vsaďte na klasický sáčkový vysavač Rowenta Silence Force Allergy. Potěší vás nejen mimořádný sací výkon, ale zároveň velmi tichý provoz. Tento vysavač se navíc hodí i pro alergiky a zachycuje až 99,98 % prachu a alergenů. Máte doma převážně dlažbu nebo lino? Zabijte dvě mouchy jednou ranou a pořiďte tyčový vysavač, který nejen vysává, ale i vytírá. Zohledněte i svůj životní styl. Jste vytížení v práci a domů chodíte jenom přespat? Nebo máte početnou rodinu či domácího mazlíčka a udržet podlahu čistou se zdá jako mission impossible? V takovém případě je tím pravým pro vás robotický vysavač.

Robotický vysavač – nezbytný pomocník pro hektický životní styl

Ovládat ho můžete na dálku přes mobilní aplikaci – vysaje za vás. A pozor – na trhu je i kombinovaná verze robotického vysavače s mopem, který nejenže vysaje, ale i vytře za vás a zcela bez námahy. Robotický vysavač Rowenta X-Plorer S95 Animal oceníte nejen pro pravidelný úklid, ale i pokud máte domácí mazlíčky a jejich chlupy jsou všude. Součástí tohoto vysavače jsou 3 kartáče a 2 mopy, které si poradí nejen se zvířecími chlupy a srstí, ale navíc s dlouhými vlasy.

Pro úklid i pod velmi nízkým nábytkem oceníte opět podanou robotickou ruku. Robotický vysavač Rowenta X-Plorer S60 si poradí nejen s vysáváním koberců, ale i s umytím podlahy za pomocí mopu. Zaujme vás nejen tenký design a moderní vzhled, ale také inteligentní navigační systém využívající gyroskop pro perfektní pokrytí prostoru.

Tyčový vysavač – top volba pro průběžný úklid i zapojení dětí

Kromě sáčkového vysavače si získaly oblibu i tyčové vysavače pro rychlý úklid, když se vám například něco vysype v kuchyni nebo chcete rychle uklidit před nečekaně nahlášenou návštěvou. Tyčový vysavač Rowenta Dual Force si oblíbíte i v případě, že nemáte v bytě dostatek prostoru pro větší vysavač a hledáte nejen efektivního, ale také „skladného“ pomocníka, který zabere jen minimum místa.

Vysavač, co i vytírá. A dostane se prostě všude

Mezi současné trendy patří i flexibilní vysavače, kterými dosáhnete i pod nábytek. Právě tyto výhody slibuje tyčový vysavač Rowenta X-Force Flex. Oceníte nejen tlačítko intenzivního výkonu, filtr pro alergiky, ale také hubici Aqua, která umožňuje vysávání a vytírání jedním tahem. Pryč jsou doby, kdy bylo nutné nejdřív místnost zamést, poté vysát a ještě nakonec umýt.

Jak vidno, vysáváním se v 21. století nejenže nemusíte stresovat, ale například s robotickým vysavačem se mu vůbec nemusíte věnovat. Díky tyčovým vysavačům se vám podaří udržet pořádek a podlahu čistou, zapojit můžete navíc i děti. A naposledy zmíněné flexibilní vysavače zase řeší nechuť šoupat nábytkem po bytě, aby se pod ním dal zlikvidovat prach. Udržet podlahu čistou nebylo ještě nikdy tak snadné. O dalších tipech na chytré pomocníky jsme psali zde. Inspirujte se a využijte všech benefitů, které technologie pro péči o domácnost přinášejí.

Nejnovější články


Kategorie

Produkty

Tyčový vysavač Rowenta Dual Force RH6751WO 2v1
Tyčový vysavač Rowenta Dual Force RH6751WO 2v1
2999 Kč
Tyčový vysavač Rowenta X-Force Flex 11.60 Aqua RH9890WO
Tyčový vysavač Rowenta X-Force Flex 11.60 Aqua RH9890WO
9999 Kč
Robotický vysavač Rowenta X-Plorer Serie 60 RR7447WH
Robotický vysavač Rowenta X-Plorer Serie 60 RR7447WH
6999 Kč
Robotický vysavač Rowenta X-Plorer Serie 95 Animal RR7975WH
Robotický vysavač Rowenta X-Plorer Serie 95 Animal RR7975WH
13999 Kč

Související kategorie e-shopu


Další články

Robot, který uklidí i rohy? Rowenta X-Plorer S220 a S240 AI

Robot, který uklidí i rohy? Rowenta X-Plorer S220 a S240 AI

Novinka na poli robotických vysavačů od značky Rowenta vám svými funkcemi vyrazí dech! Revoluční tvar písmene D zajišťuje 100% kvalitu úklidu i v rozích a kolem stěn a vibrační mop odstraní z podlah i odolné nečistoty. Díky unikátnímu navigačnímu systému se sadou kamer 3D Vision se robot bezpečně vyhne i malým překážkám a vy už tak před spuštěním vysavače nebudete muset nic uklízet a sbírat z podlahy.

Přečíst celý článek
Průvodce výběrem domácího kávovaru

Průvodce výběrem domácího kávovaru

Milujete chuť a vůni pravého italského espressa? Anebo si raději dopřejete sladké cappuccino s pěnou, ve které byste se mohli vznášet? Nechce se vám kvůli exkluzivnímu zážitku vyrážet neustále do kavárny a rádi byste si jej dopřáli i v pohodlí svého domova? Pak je načase poohlédnout se po nabídce kávovarů, které vám umožní připravit si vlastními silami svůj šálek kávy kdykoliv se vám zachce. Ať již milujete silnou černou kávu, anebo kávové nápoje s mlékem, ze široké nabídky trhu si ten svůj přístroj rozhodně vyberete. Stačí jen vědět, na co se při jeho výběru zaměřit a jaká kritéria zohlednit. A s tím vám rádi pomůžeme.

Přečíst celý článek
Poznejte tyčové vysavače nové generace vyráběné v Evropě. Seznamte se s Rowenta X-Force Flex 12.60 Neo a 13.60

Poznejte tyčové vysavače nové generace vyráběné v Evropě. Seznamte se s Rowenta X-Force Flex 12.60 Neo a 13.60

Tyčové vysavače Rowenta X-Force Flex s ohebnou hubicí patří díky svým přednostem a unikátním technologiím mezi nejoblíbenější ve své třídě na trhu. Značka Rowenta však neusnula na vavřínech a už tak technicky skvěle vybavené vysavače i nadále inovuje. Letos díky tomu přichází s novou generací tyčáků X-Force Flex 12.60 Neo a 13.60, které oplývají vychytávkami, jež vás dostanou.

Přečíst celý článek