Home & Cook Blog> Krása a zdraví> Jak na hloubkovou regeneraci vlasů na jaře
25.3.2024

Jak na hloubkovou regeneraci vlasů na jaře

Hloubkové čištění vlasů na jaře je základ

Jaro je spojené s regenerací, kterou se snažte s příchodem tohoto ročního období dopřát i svým vlasům. Po zimě totiž vaše kadeře potřebují extra péči, neboť se na nich mrazivé počasí, vítr, suchý vzduch i prudké teplotní přechody nepříznivě podepsaly. Vlasy jsou po zimním období suché, více se třepí a lámou a rovněž ztratily svůj původní lesk a vitalitu.

Po náročném zimním počasí je proto na místě hloubková regenerace vlasů, kterou propojte také s hloubkovým čištěním vlasů. Pomocí správných postupů, přípravků a produktů své vlasy zacelíte od kořínků po konečky, dokonale je vyživíte, omezíte jejich vypadávání a podpoříte jejich růst. Díky hloubkovému čištění své vlasy po zimě rovněž zbavíte zbytků stylingových přípravků a škodlivých látek, které je obalují a zatěžují. Jak tedy při jarní regeneraci vlasů postupovat?

Před vlasovou regenerací si nechte zastřihnout konečky

Po zimním období mohou být vaše vlasy výrazněji vysušené a mít sklon k lámání a třepení. Ještě, než se pustíte do samotné vlasové regenerace, nechte si s příchodem jara zastřihnout konečky. A to o jeden až dva centimetry. Vaše vlasy budou rázem v lepší kondici a předejdete zároveň jejich dalšímu třepení. V tomto případě se raději svěřte do rukou profesionála.

Pusťte se do hloubkového čištění vlasů

V dalším kroku se doma dejte do hloubkového čištění svých vlasů, a to s použitím správných přípravků. V prvé řadě sáhněte po hloubkově čisticím zásaditém šamponu, který vaše kadeře hloubkově umyje a zbaví je zbytků stylingových přípravků. Dostatečné množství tohoto šamponu naneste na své mokré vlasy, kadeře i pokožku hlavy si s ním důkladně omyjte a následně vše opláchněte vlažnou vodou. Tento postup opakujte ještě jednou.

Po hloubkově čisticím šamponu můžete v dalším kroku použít také speciální odstraňovač silikonů a minerálů, který vaše vlasy hloubkově vyčistí a odstraní z nich silikony a škodlivé minerály. Tento speciální odstraňovač silikonů a minerálů naneste do vlhkých vlasů, které dokonale promasírujte. Na závěr své kadeře pečlivě opláchněte vlažnou vodou.

Na řadě je hloubková regenerace vlasů

Po hloubkovém čištění vlasů doma pomocí speciálního šamponu a odstraňovače silikonů a minerálů se následně pusťte do jejich hloubkové regenerace. Na vlasy naneste opravdu účinnou regenerační masku, která vaše kadeře vyplní a obnoví jejich vnitřní strukturu. Důležité je, aby tato maska vaše vlasy nejen regenerovala, ale také vyživila, hydratovala, dodala jim zářivý lesk a zároveň je nezatěžovala.

Jak regenerační masku při jarní hloubkové regeneraci vlasů použít? Vlasovou masku vetřete přiměřeně do vlhkých kadeří, a to od poloviny délek až ke konečkům. Masku ve vlasech důkladně pročešte, ale vyhněte se kontaktu s pokožkou hlavy. Regenerační masku nechte 10 minut působit a poté ji důkladně opláchněte.

Vlasy vysušte a zároveň proveďte masáž hlavy

V dalším kroku sáhněte po fénu Rowenta Scalp Care Ultimate Experience, na který nasaďte nástavec ve tvaru difuzéru Active Scalp Revitalizer, který při vysoušení díky měkkým pohyblivým výstupkům vibruje. Nejen, že si tak své vlasy dokonale vysušíte, ale současně provedete masáž hlavy, prokrvíte pokožku a podpoříte tak růst vlasů. Když navíc použijete sérum na růst vlasů, efekt tohoto šikovného přístroje ještě znásobíte.

Fén Rowenta Scalp Care Ultimate Experience společně s nástavcem Active Scalp Revitalizer zajistí, že vaše vlasy budou po vysušení objemnější a plnější. A to díky jemným vibracím tohoto nástavce, které vaše vlasy pozvednou už u kořínků.

Bezprostředně po vysušení vlasů a masáži pokožky hlavy můžete do vlasových konečků jemně vetřít rovněž několik kapek vlasového oleje. Tento přípravek konečky zacelí, dodá jim lepší strukturu a ochrání je před případným vysušováním.

Na závěr si dopřejte nadýchaný účes

Hloubkovou regeneraci vlasů zakončete závěrečným lookem, a to v podobě nadýchaného účesu. Pokud jste si kadeře vysušili na 80 procent, na jejich závěrečný styling použijte rotační kartáč Rowenta Brush Activ Ultimate Care Experience, pomocí kterého si své vlasy na závěr dofoukáte, dotvarujete nebo dotočíte. Výhodou tohoto rotačního kartáče je technologie Careful Heat, která udržuje teplotu proudu vzduchu pod 80 stupňů Celsia. Vaše vlasy tak zůstanou zdravé a chráněné.

Jak rotační kartáč Rowenta Brush Activ Ultimate Care Experience používat? Vlasy si rozdělte na několik partií a s pomocí rotačního kartáče nabírejte postupně jednotlivé prameny tak, aby se prosušily a váš výsledný účes působil nadýchaně. Neustálý a výkonný proud vzduchu a rychlá rotace 50milimetrového nástavce Care Styling vytvoří ve vašich vlasech úchvatný objem, za kterým se budou všichni otáčet.

Prostřednictvím hloubkového čištění i hloubkové regenerace vrátíte své vlasy na jaře opět zpátky do kondice. Jaro je obdobím zrození, a to i pro vaše kadeře. Dostanou tak znovu možnost zazářit a být korunou vaší krásy.

Nejnovější články


Kategorie

Produkty


Související kategorie e-shopu


Další články

Přirozeně krásná pleť v každém věku? Vsaďte na každodenní rituál

Přirozeně krásná pleť v každém věku? Vsaďte na každodenní rituál

Pokud hledáte elixír mládí, vězte, že není potřeba. Pro uchování zdraví a krásy pleti vám stačí jednoduchý každodenní rituál. O svou pleť zvládnete kvalitně pečovat i doma bez kosmetičky, je však důležité vědět, jak na to a zvolit správné pomůcky, které vám péči o pleť usnadní. A výsledky na sebe nenechají dlouho čekat, už za měsíc bude vaše pleť přirozeně a neinvazivně zpevněná a zářivá.

Přečíst celý článek
KRUPS a Nadační fond Veroniky Kašákové: Pro lepší budoucnost dětí

KRUPS a Nadační fond Veroniky Kašákové: Pro lepší budoucnost dětí

Pokud si něco opravdu ze srdce přejete, můžete to díky spolupráci se správnými lidmi dokázat. Včera nás o této staré pravdě přesvědčila spolupráce Nadačního fondu Veroniky Kašákové a značky KRUPS. Po vzoru úžasné Veroniky Sovadiny Kašákové, která se dokázala se svým osudem poprat a dnes je pečující maminkou, úspěšnou podnikatelkou a osobou, jež podává pomocnou ruku těm, kteří ji potřebují, se značka KRUPS rozhodla svému projektu dát charitativní přesah… a konečně můžete vidět výsledek.

Přečíst celý článek
Podporujeme Movember. A vy?

Podporujeme Movember. A vy?

V Groupe SEB myslíme na všechny dědy, táty a bráchy… I letos jsme se rozhodli podpořit dobročinnou aktivitu Movember, která věnuje pozornost zdraví mužů, podpoře jejich zdravého životního stylu a osvětě v oblasti mužských onemocnění, jakými jsou například rakovina varlat či rakovina prostaty.

Přečíst celý článek