Home & Cook Blog> Krása a zdraví> 5 tipů na účesy jako od kadeřníka
9.9.2021

5 tipů na účesy jako od kadeřníka

Čeká vás svatba, oslava, garden party, dovolená nebo firemní večírek? Na všechny tyto události si dokážete samy vykouzlit krásný a časově nenáročný účes jako od kadeřníka. Stačí, pokud máte ty správné nástroje, šikovné ruce a chuť na změny  a můžete být každý den jiná žena. Poradíme, jak na to!

Den první: Bohémské vlny 

Bohémský styl byl typický pro 60. léta 20. století a byl spojován se subkulturou hippies, která propagovala svobodu, mír, volnomyšlenkářství a lásku. Tyto atributy přesně vyjadřují to, jak boho účes působí. Kromě toho, že je v současnosti velmi trendy, je i nadčasový, vhodný na běžný den do práce, na festival, na pláž, dokonce i na svatbu, pokud k němu zvolíte ten správný typ šatů. Díky němu budete působit nespoutaně jako víla z lesa a budete určitě nepřehlédnutelná. 

Tento typ účesu je vhodný na dlouhé i kratší vlasy a jsou pro něj typické jemné vlny. Dá se různě variovat ať už barevně, či doplňky. K častým patří čelenky, květiny, umělé nebo živé, ozdoby a zaplétané prameny horizontálně či vertikálně v rozpuštěných vlasech. Takového looku dosáhnete tou správnou kulmou, která vám vyčaruje nezbedné vlny. Použijte jemnou rtěnku, takovou, která se hodí k vašemu odstínu pleti, a po práci můžete jít rovnou na skleničku nebo na koncert s přáteli. 

Den druhý: Pony cop 

Pony cop už vyzkoušela každá z nás. Je nadčasový, nosí ho každá věková skupina, dokonce jej můžete často vidět na hlavách celebrit. Tento účes je velmi všestranný, nosit ho můžete ve všední den do práce, ale dá se s ním i kreativně vyhrát a můžete jej sladit i ke svému večernímu elegantnímu looku na drink s přáteli. Je vhodný na středně dlouhé a dlouhé vlasy a přistane téměř každému typu obličeje. Navíc dodává vlasům objem, což je skvělá zpráva pro každou ženu. 

Náš TIP

Ideální pony účes vytvoříte tehdy, když celý objem svých vlasů natočíte správnou kulmou. Vyzkoušejte rotační kulmofén, který zároveň vysuší a tvaruje. Ušetří vám to čas a vy vlasům dopřejete luxusní péči. Základem je vyčesat vlasy na místo, kde cop chcete mít, vše musí být hladké a pěkné. Cop dejte do gumičky a vezměte boční pramen vlasů, který kolem gumičky obmotáte. Pramen připevněte sponkou. Cop si jemně natupírujte a zalakujte, aby vám objem z něj nespadl. Na večerní příležitost si zkuste obléct černý overal, lodičky a eleganci podtrhněte smyslnou červenou rtěnkou. Bude z vás dokonalá femme fatale. 

Den třetí: Pony cop naruby 

Tento typ účesu je skutečně velmi variabilní a tak, jak si ho umíte vyčesat nahoru, umíte ho udělat i naruby. Postup je stejný. Vlasy stáhnete do gumičky, tentokrát až v týlu, vezměte pramínek, který obmotejte kolem obvodu copu. Cop si můžete jemně zvlnit kulmou nebo žehličkou na vlasy. Pony naruby je vhodný jak pro volný čas, tak i na slavnostní události. Můžete ho dozdobit drobnými perlami, sponkami či jinými ozdobami a účes jako od kadeřníka je na světě! 

Den čtvrtý: Sametová krása 

Není nic krásnějšího než sametově jemné, uhlazené dlouhé vlasy. Pokud však potřebujete vykouzlit rychlý a šmrncovní účes, protože se chystáte na oslavu či výročí s přítelem, poradíme vám, jak na to. Budete potřebovat vhodnou kulmu, ideálně takovou, se kterou se pracuje nadmíru rychle, která vaše vlasy ochrání před nadměrným teplem a zároveň zafixuje vámi vytvořené vlny. Tak docílíte, že vlasy budou lesklé, hedvábné a objemné. Po tom, jak vytvoříte vlny, vezměte dva pramínky, které spolu spojte v zadní části hlavy a na spoj nasaďte například mašli nebo sponku, která může být zároveň i šperkem. Nezapomeňte, na večerní příležitost by si žena měla vzít maximálně pět šperků, ozdoba ve vlasech může být jedním z nich. 

Den pátý: změna pro odvážné

Pokud chcete změnu, zkuste své vlasy podstřihnout, nebo dokonce výrazně zkrátit. Vlasy zregenerují a rychleji dorostou. Na jejich úpravu budete potřebovat praktický fén, který se snadno používá a má optimální výkon. Následně můžete vlasy upravit žehličkou na vlasy, se kterou uděláte dokonalé jemné vlny. Máte nespočet možností, co s vlasy uděláte. Vyzkoušejte si na temeni hlavy udělat z části vlasů uzel a můžete vyrazit na párty. Další možností je vzít vrchní část vlasů, sepnout do gumičky, dozdobit například mašlí a jste připravena na oslavu či svatbu. Kratší vlasy si také můžete nalehko sepnout do uzlíku v týlu. Zabere vám to dvě minuty a vy budete krásně učesaná. 

Co říkáte? Máte chuť začít experimentovat? Vyzkoušejte si se svými vlasy hrát a uvidíte, jakou pozitivní odezvu to přinese. S těmi správnými nástroji vám změna zabere jen pár minut.

Nejnovější články


Kategorie

Produkty

Kulma na vlasy Rowenta Ultimate Experience Air Care Curler CF4310F0
Kulma na vlasy Rowenta Ultimate Experience Air Care Curler CF4310F0
2399 Kč
Kulma na vlasy Rowenta Waves Addict CF4710F0
Kulma na vlasy Rowenta Waves Addict CF4710F0
1349 Kč
Rotační kulmofén Rowenta Ultimate Experience CF9620F0
Rotační kulmofén Rowenta Ultimate Experience CF9620F0
2399 Kč
Fén na vlasy Rowenta Studio CV5820F0
Fén na vlasy Rowenta Studio CV5820F0
799 Kč

Související kategorie e-shopu


Další články

Zářivě čistá pleť – každodenní rituály pro krásu

Zářivě čistá pleť – každodenní rituály pro krásu

Každá žena chce být krásná a mít zářivě čistou pleť, která bude působit mladistvě, svěže a bude sjednocená. Nevíte však, jak na to, jaké přípravky používat, co pleti dopřát a jak často jí dopřát to, co potřebuje? Jak vlastně správně pečovat o pleť? Vytvořte si vlastní každodenní rituály pro krásu a výsledek se zaručeně dostaví. Poradíme vám, jaké doplňky přidat do vašeho denního rituálu péče o pleť.

Přečíst celý článek