Home & Cook Blog> Krása a zdraví> Světový úspěch české krásy: Rozhovor s Amélií Konšelovou
4.2.2022

Světový úspěch české krásy: Rozhovor s Amélií Konšelovou

Rozhovor s Amélií Konšelovou

Amélie Konšelová je mladá a velmi talentovaná Češka, která jen před pár týdny vyhrála světové finále prestižní modelingové soutěže Elite Model Look a již nyní se vydala do světa. Málo z nás si umí představit jako první cestu letadlem do Koreje – zvlášť, když člověk vyrazí sám, a navíc rovnou pracovně. Amélie však odhodlaně čelí veškerým pracovním výzvám, a díky tradičnímu partnerství značky Rowenta a Elite Model Look víme, jak o sebe šestnáctiletá nadějná modelka pečuje.

Po tak velkém úspěchu, kdy jste vyhrála světové finále prestižní modelingové soutěže, se vám jistě mnoho věcí v životě změnilo. Přibylo vám více příjemných pracovních povinností. Jak se vám je daří skládat dohromady s vaším běžným životem a studiem kroměřížského arcibiskupského gymnázia?
Samozřejmě, že se mi naskytlo více pracovních možností a jednou z nich byla hned cesta do Soulu, kde se právě nacházím. Přiznám se, že skloubit modeling s běžným životem, a ještě k tomu mít hodně povinností do školy, je náročné. Momentálně mám ve škole kvůli cestě do Koreje individuální plán a ještě uvidím, jak se mi bude dařit zvládat všechny povinnosti, až se vrátím zpět do Česka.

Jak se vítězka prestižní modelingové soutěže udržuje v kondici?
Přibližně před rokem jsem začala každé ráno cvičit jógu. Neřekla bych, že jóga sama o sobě mi nějak pomáhá si udržovat postavu, ale velmi mi pomáhá se stresem a celkově s psychickou pohodou. K tomu se snažím hýbat co nejvíce přirozeně — často chodím na procházky a všude, kde to jde, zkrátka chodím pěšky. Také 5x týdně cvičím s vlastní vahou a občas zařadím i nějaké kardio cvičení v podobě běhu nebo tance, ale přiznám se, že poslední dobou spíše upřednostňuji tanec.

Máte opravdu krásnou pleť i vlasy. Můžete nám prozradit, jak o ně pečujete? Máte svou denní rutinu, nebo ji ještě hledáte?
Rutinu ustálenou zatím nemám. Vzhledem k tomu, že se stále objevují nové pečující trendy, zkouším experimentovat a hledat ty nejvhodnější produkty. Hodně mi pomáhá právě modeling: na foceních se snažím od vizážistek a kadeřnic zjišťovat různé rady a tipy. Snažím se ale péči o pleť udržovat co nejvíce jednoduchou a nepřehánět to s množstvím produktů. Zrovna u skin care mi přijde, že čím více produktů totiž používám, tím je moje pleť zatíženější a horší. Na co ale nikdy nezapomínám, je SPF a dobrý čistící gel nebo pěna, která mi pleť krásně vyčistí. A samozřejmě nesmí chybět hydratační krém.

Máte nějaký speciální vlasový rituál, aby vaše vlasy byly stále tak lesklé a pružné?
Speciální vlasový rituál asi úplně nemám, ale snažím se minimálně jednou týdně dávat si na vlasy hydratační masku. Moje přirozené vlasy jsou totiž vlnité, a tím pádem mají větší sklony k tomu, aby byly suché a lehce se lámaly, proto je pro mě hydratace základ.

 

A jak jste na tom s vlasovými stylery? Využíváte je pro úpravu svých vlasů?
Jelikož jsou moje vlasy přirozeně vlnité, tak na ně po každém umytí nanáším gel na fixaci vln a hydratační balzám. V poslední době jsem si oblíbila úpravu vlasů s kvalitní žehličkou z řady Rowenta Premium Care.

Máte nějaký tip na super rychlý a zároveň šik účes?

Když nemám čerstvě umyté vlasy, tak si ráda dělám různé druhy drdolů — jak vysoké, tak nízké. Na tomhle účesu mám nejraději, že je velmi snadný a mám ho za 2 minuty hotový.

Který účes je váš nejoblíbenější?
Většinu času nosím vlasy rozpuštěné, ale kdybych si měla vybrat jeden účes, byl by to vysoký culík, který si dělám, když jdu například cvičit, a po rozpuštěných vlasech ho nosím nejčastěji.

Do luxusní řády Premium Care značky Rowenta, kterou má Amélie v oblibě, patří významná technologická inovace v péči o vlasy a dokonalém stylingu – žehlička na vlasy Liss&Curl Premium Care, který využívá patentovaný systém Straight Optimizer pro perfektní narovnání vlasů, a zároveň disponuje patentovaným Pro Curling systémem pro dokonalé natočení. Vlasy jsou chráněny díky používání nízké teploty 170 °C a rovněž díky unikátnímu povrchu napuštěnému kašmírovým keratinem a arganovým olejem v kombinaci s generátorem iontů. Tato kombinace dodá vašim vlasům zářivý lesk!

A pokud toužíte po perfektně vyžehlených vlasech s objemem, pomůže novinka Rowenta Inimitable Ultimate Experience. Tato žehlička s nasazeným hřebínkem precizně navádí vlasy od kořínků ke konečkům přes 3D žehlící pláty s minerálním povrchem. Dvě 3D plovoucí desky zaručují optimální kontakt s vlasy po celé jejich délce. Žehlička je vybavena unikátní technologií, která dokonale reguluje teplo v plátech pro perfektní a rovnoměrný výsledek.

A jak na péči o pleť? Pro mladé dámy do 30 let je vhodný čistící kartáček Rowenta Anti-Blemish. S čistícím kartáčkem vám stačí pouhá jedna minuta a hned poznáte, že je vaše pleť hebčí a jasnější. Také vám účinně pomůže s odlíčením, čímž bude šetřit váš čas každý den. Dlouhotrvající výkonnost a hygienickou čistotu kartáčku zajistíte jednoduše: kartáčovou hlavici vložíte do schránky s modrým dezinfekčním LED světlem.

Nejnovější články


Kategorie

Produkty

Akční set produktů Rowenta LV4010F0 a LV2010F0
Akční set produktů Rowenta LV4010F0 a LV2010F0
3499 Kč
Kulma na vlasy Rowenta Curls Forever CF3112F0
Kulma na vlasy Rowenta Curls Forever CF3112F0
799 Kč
Kulma na vlasy Rowenta for Elite CF3212F0
Kulma na vlasy Rowenta for Elite CF3212F0
649 Kč
Kulma na vlasy Rowenta For Elite konická CF3242F0
Kulma na vlasy Rowenta For Elite konická CF3242F0
699 Kč
Vysoušeč vlasů Rowenta Maestria Ultimate Experience CV9920F0
Vysoušeč vlasů Rowenta Maestria Ultimate Experience CV9920F0
4599 Kč
Žehlička na vlasy Rowenta Inimitable Ultimate Experience SF8230F0
Žehlička na vlasy Rowenta Inimitable Ultimate Experience SF8230F0
2598 Kč

Související kategorie e-shopu


Další články

Zpříjemněte si ráno kávovou meditací a nalaďte se na celý den

Zpříjemněte si ráno kávovou meditací a nalaďte se na celý den

Dopadá na vaši psychiku ponurá nálada pošmourných dní plných plískanic a nedostatku světla? Nenechte se rozhodit a využijte toto období na zklidnění, zpomalení a ponoření se do sebe. Právě chladné počasí přímo vybízí k tomu uvařit si horký čaj nebo kávu a pustit se do meditace, která vám zlepší vnímání přítomného okamžiku, ale také pomůže vašemu mozku odpočinout si.

Přečíst celý článek
Vaření, praní, nebo čištění? U kterých úklidových aktivit spálíte nejvíce kalorií?

Vaření, praní, nebo čištění? U kterých úklidových aktivit spálíte nejvíce kalorií?

Tématem hubnutí při úklidu se zabýval i britský deník Daily Mail. Z jeho statistik vyplývá, že každá třetí žena úklid nikoliv nenávidí, ale dokonce miluje! Pro 33 % žen je tak úklid skrytou vášní. Možná si říkáte: jak může někdo milovat uklízení? Existuje minimálně jeden pádný důvod: výsledkem úklidu není jenom krásně uklizený domov, ale také krásně vyrýsované tělo – při úklidu jsou přirozeně zapojovány všechny svaly v těle – důkladný úklid tak hravě nahradí návštěvu fitka. Nevěříte? Uvěříte. Jedná se o vědecky podložená fakta. 

Přečíst celý článek
Vyzkoušejte smoothie detox

Vyzkoušejte smoothie detox

Chcete se dostat do formy a hledáte ideální způsob, jak na to? Vyzkoušejte smoothie detox a nebojte se nových receptů. Inspirujte se ověřenými nápoji, které zrychlí váš metabolismus, pomůžou vám odbourat tuky, a navíc budou i skvěle chutnat.

Přečíst celý článek