Home & Cook Blog> Péče o domácnost> Nemáte rádi vysávání? Změňte přístup i vysavač
17.12.2021

Nemáte rádi vysávání? Změňte přístup i vysavač

Vysávání patří podle průzkumů mezi ty nejméně oblíbené domácí práce. Většinou je předčí už jen mytí oken, a to je co říct. Vysávání už dnes ale nemusí být horor. V 21. století připomíná tato činnost v některých případech jiný žánr: sci-fi.

Výlet do minulosti

Dříve bylo vysávání opravdovou misí. Člověk se musel zvednout, probojovat se v komoře k vysavači, pobrat hadice, nástavce a to všechno donést do místnosti, ve které se měl úklid realizovat jako první. Potom vytáhnout šňůru, dát ji do zásuvky, zapnout a jde se na věc. Vysávání tak připomínalo něco mezi baletem, break dancem a pokusem o překonání laserových paprsků a krádeže šperků. Opravdu. Vysát celý dům a k tomu se nepřerazit o hadici nebo nezamotat do šňůry byl kaskadérský výkon.

Není divu, že se do vysávání nikdo moc nehrnul. O svěření této činnosti dětem díky nutnosti připojit lux do zásuvky (kterou děti tak rády zkoumají), tak nemohla být řeč.

Jděte s dobou a zbavte se zažitých představ o vysávání

Buďte in a sledujte trendy. Vysávání, jak ho známe, totiž odzvonilo. Je možné, že máte vysávání z dob minulých zafixováno jako něco, co upřímně nesnášíte, ale teď je chvíle to přehodnotit. Začneme vysavačem, který nemá žádné hadice ani zástrčky do zásuvky, ani papírové pytlíky, které vlastně nikdo z rodiny neumí úplně nainstalovat. S tyčovým vysavačem, který je malý, lehký a nabíjí se adaptérem bude vysávání doslova hračka, a to i pro děti. Tyčový vysavač stojí tam, kde ho postavíte. A když ho k tomu ještě nabijete (malým nenápadným adaptérem, který připomíná nabíječku na mobil), můžete s ním operativně vysát jakýkoli nepořádek.

Výhody: je skladný, vždy po ruce a snadno se díky němu nepřetržitě udržuje pořádek.

TIP

Existuje tyčový vysavač, který je zároveň i mop. Zvládnete tak bez námahy, kýblů, hadrů a podobných nehygienických archiválií nejen snadno vysát, ale rovnou i vytřít.

Předběhněte dobu (teď přijde to sci-fi)

Pokud se vám nepodaří odpor k vysávání překonat, nechte si pomoci. Ne, nemyslíme tím návštěvu psychoterapeuta (byť chápeme, že vysávání mohlo být, zvlášť v dětství, kdy nebyly technologie tak rozvinuté jako dnes, traumatickým zážitkem), myslíme tím pomoc robotického vysavače, který doslova vše udělá za vás. Ovládat ho můžete prostřednictvím aplikace na dálku, což se hodí, když v pět v práci zjistíte, že k vám má v sedm přijít návštěva. Naprogramovat můžete robotický vysavač i na pravidelné úklidy, záleží jenom na vás, dokonale se přizpůsobí vašemu životnímu rytmu a úklid nikdy nevynechá.

TIP

Podobně jako existuje kombinovaný tyčový vysavač, také robotické vysavače dnes umějí i vytírat. S tímto pomocníkem do domácnosti už máte péči o podlahové plochy opravdu absolutně bez námahy.

S mytím oken vám, na rozdíl od vysávání, nepomůžeme. Ta se sama neumyjí.  Vysávání si však druhou příčku v hitparádě nejnepopulárnějších hitů mezi domácími pracemi příliš dlouho neudrží – stále více lidí směřuje k chytrým domácnostem, kdy nemusí řešit dilema „úklid, nebo život“ a vysávání patří mezi jednu z prvních domácích prací, která je plně automatizovaná. A co vy, přehodnotíte s drobnou inspirací a pomocí pohled na vysávání?

Nejnovější články


Kategorie

Produkty

Tyčový vysavač Rowenta Air Force RH6543WH červený
Tyčový vysavač Rowenta Air Force RH6543WH červený
3299 Kč
Tyčový vysavač Rowenta Air Force 560 MOP RH9490WO
Tyčový vysavač Rowenta Air Force 560 MOP RH9490WO
8999 Kč
Robotický vysavač Rowenta X-Plorer Serie 60 RR7447WH
Robotický vysavač Rowenta X-Plorer Serie 60 RR7447WH
6999 Kč
Robotický vysavač Rowenta X-plorer Serie 80 RR7755WH
Robotický vysavač Rowenta X-plorer Serie 80 RR7755WH
6999 Kč

Související kategorie e-shopu


Další články

Jak vysávat a vytírat zároveň

Jak vysávat a vytírat zároveň

Poradíme vám, jak a proč vysávat a vytírat zároveň. Také vám vysvětlíme, jak celý proces funguje, a dáme tipy, jaký vysavač by pro vás mohl být ideální. Zaručujeme, že už nebudete chtít uklízet jinak.

Přečíst celý článek
Koncept minimalismu: ukliďte si doma i v životě

Koncept minimalismu: ukliďte si doma i v životě

Neustále nemůžete něco najít? Už vám leze na nervy pořád o něco zakopávat? A úklid se pro vás stal noční můrou, protože abyste vůbec mohli začít uklízet, tak předtím strávíte mládí přesouváním věcí z místa na místo, abyste vůbec (například podlahu) uklidit mohli? Potom je pro vás minimalistická domácnost to pravé.

Přečíst celý článek