Home & Cook Blog> Život v kuchyni> Jak připravit domácí zmrzlinu? Se zmrzlinovačem snadno!
29.7.2021

Jak připravit domácí zmrzlinu? Se zmrzlinovačem snadno!

Co osvěží (nejen) v létě nejvíce? Děti vám to řeknou bez zaváhání – přece zmrzlina. A která chutná lépe než ta ze stánku? Domácí, připravená ve zmrzlinovači. Seznamte se s pomocníkem, se kterým hravě vykouzlíte zmrzlinu na všemožné způsoby.

Pro úspěch zmrzlinové mise je rozhodující, jaký přístroj si pro své experimenty zvolíte. Vybírat si můžete ze dvou druhů zmrzlinovačů. Pokud chcete zmrzlinu připravovat jen občas, v menším množství a zároveň máte dost místa v mrazáku, pořiďte si zmrzlinovač bez chladicí jednotky. Funguje to tak, že mrazicí nádobu vložíte nejdříve na 12 až 24 hodin (většinou platí, že čím déle, tím lépe) do mrazáku, pak ji nakrmíte surovinami a šup znovu do mrazu asi na půl hodiny.  

Pro „profesionální“ milovníky zmrzliny s velkou spotřebou trh nabízí zmrzlinovače se zabudovanou chladicí jednotkou, která je schopná tvořit skvělou zmrzku takřka nonstop. Nevýhodou je však mnohem vyšší cena a také větší nároky na skladování a spotřebu elektrické energie. Při výběru produktu také zohledňujte množství zmrzliny, které je schopný vyrobit, většinou to bývá od 0,8 do 1,5 litru.  

Je libo smetanovou zmrzlinu? 

Do výrobníku zmrzliny se suroviny vkládají již rozmixované, a hlavně – studené. Přístroj je pak kromě mrazení ještě pomocí metliček pořádně prošlehá, aby měly tu správnou nadýchanou konzistenci. Ve zmrzlinovači si můžete připravit smetanové zmrzliny i ovocné sorbety. Vyzkoušejte naše recepty, úspěch je zaručen! 

Ve zmrzlinovači jde připravit i sorbet. Kupříkladu jahodový

Jahodová sezona s létem nekončí, připravte si je mražené! Průzkum oblíbenosti příchutí ukázal, že jahoda se drží hned v závěsu za druhou čokoládou. V sorbetu vynikne perfektně. 

Budete potřebovat:

  • 500 g jahod
  • 120 g krupicového cukru
  • 150 ml vody
  • 2 ks vaječného bílku
  • 1 citron

Vodu a cukr povařte, jahody rozmixujte. Z bílků ušlehejte sníh. K cukru a vodě přidejte jahody, citronovou šťávu a bílky. Vychlazenou směs s důvěrou vložte do rukou zmrzlinovače a nechejte ho pracovat. 

 Připravit se dá snadno i vanilková klasika 

Podle jednoho zajímavého průzkumu vede u Čechů s přehledem vanilková příchuť zmrzliny, favorizuje ji až třicet procent lidí. Recept na domácí vanilkovou zmrzlinu proto nesmí chybět.  

Suroviny

Budete potřebovat: 
  • 500 ml šlehačky
  • 150 ml mléka
  • 150 g krupicového cukru
  • 2 vejce
  • 3 až 4 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 1 citron 

Postup

  1. Vejce pořádně rozšlehejte v mixéru. Když je hotovo, postupně přidávejte cukr, dobře rozmíchejte. Do směsi přidejte všechny ostatní suroviny, již nemixujte. Dejte zchladit, pak nalijte do přístroje a postupujte dále podle návodu výrobce. 

Nejnovější články


Kategorie

Produkty

Zmrzlinovač WMF KITCHENminis® 04.1645.0011 3v1
Zmrzlinovač WMF KITCHENminis® 04.1645.0011 3v1
2235 Kč

Související kategorie e-shopu


Další recepty

Grilujte zdravě: 5 skvělých tipů a receptů na letní i podzimní grilování

Grilujte zdravě: 5 skvělých tipů a receptů na letní i podzimní grilování

Letní chvíle se nám jednoznačně spojují s posezením venku, s rodinou, přáteli, dětmi. Přes den si užíváme letní radovánky jako výlety, turistiku, opalování, bazén, pro večer je typické grilování s příjemnou hudbou a svěžím drinkem. Grilování však nemusí skončit spolu s létem. Díky domácím grilům můžete grilovat i doma. Večer strávený v dobré společnosti a při chutném jídle může být ideálním způsobem socializace, zejména po dlouhém období v izolaci, které jsme všichni prožili.

Přečíst celý článek